Trugeturer


Ny trend i anmarsj

Truger er en eldgammel måte å ferdes på vinterstid. Og med moderne truger er dette i ferd med å bli en ny trend. Truger gir alle og enhver mulighet til å oppleve naturen om vinteren, med ganske enkelt utstyr og uten spesielle ferdigheter eller forhåndstrening. En trugetur er en morsom og annerledes opplevelse, langt fra skiløyper og slalåmbakker.

Trugene gir deg anledning til å ta deg ut i det urørte vinterlandskapet, med fantastisk utsikt, puddersnø og den totale stillhet. Med truger bestiger du kanskje ikke de høyeste toppene, men du får kanskje de største naturopplevelsene.

Dette er noen av fordelene:

1. Hvis du kan gå, kan du også gå på truger.

Denne sporten krever ingen spesielle ferdigheter. ”Risikoen” er den samme som ved å gå til fots.

2. Utstyr

Skal du gå på truger ifører du deg vanntette fjellstøvler, vinter- eller tursko, setter på deg trugene, tar en stav i hver hånd – og så er du i gang. Du kler deg ellers som om du skulle på en ski- eller fottur vinterstid.

3. I vinterland

Knapt noen annen aktivitet fører deg nærmere naturen, gir deg opplevelsen av vinter og snøkledde fjell. Og gleden blir enda større sammen med gode venner.

4. Ingen konkurranse

Når du går på truger konkurrerer du ikke med noen andre enn muligens deg selv. Her dreier det seg ikke om hvem som kommer først opp bakken, eller førstemann ned. På trugetur er alle like. Den menneskelige frykten for å skille seg negativt ut i forhold til andre forsvinner nærmest med vinden. I stedet vil du sitte igjen med en positiv opplevelse.

5. Kostnader

Når du har kjøpt eventuelle klær, som du kan bruke til andre friluftsaktiviteter også, er det bare kostnadene til trugene som gjenstår. De vil neppe gjøre noe stort innhugg i lommeboka. Uansett om du kjøper eller leier.


Tilbake